Om os

Hvem er vi?
Orkesteret er grundlagt i 1948 under navnet “Odense private Kammermusikforenings Symfoniorkester”. 20 år senere, i 1968, begyndte et nært samarbejde med “Svendborg private Symfoniorkester” under navnet Fyns Amatørsymfoniorkester, og da dette samarbejde ophørte i 1974 bibeholdt Odense private Kammermusikforening navnet Fyns Amatørsymfoniorkester.

Flere kendte professionelle musikere er begyndt deres karriere som amatører i orkesteret, som gennem årene har opført adskillige af de største værker indenfor det klassiske musikrepertoire

Undervisningen foregår under Pårup Aftenskole og orkesteret er medlem af DAOS.

Repertoire
Orkesteret spiller større orkesterværker, herunder symfonier, koncerter med solister og lejlighedsvis værker for orkester og kor. Sommerorkesteret spiller værker for mindre stryger- og blæserensembler.

Dirigent og instruktører
Udover orkestrets faste dirigent har orkesteret tilknyttet andre instruktører, så der lejlighedsvis kan afholdes delte prøver for hhv. blæsere og strygere.

Bestyrelsen
I stedet for en formand har bestyrelsen organiseret sig med en “ledelsestrojka”, som har fordelt formandsopgaverne i mellem sig.

Formandskabet:
Jørgen Bang (myndighedsansvarlig, strygerkoordinator mv.)

Halvard Skott, (næstformand, blæserkoordinator mv.)

Peter Martinussen, (økonomi, kontaktperson til DAOS, Pårup Aftenskole mv.)

Nodearkivar:
Bent Bokær

Bestyrelsesmedlemmer:
Inge Haaning, Eli Møller og Simon Falk